Voetreflex methodiek:

 

Alle methodieken die uitgevoerd worden bij praktijk Ik ben Ik zijn niet alleen gericht op het lichaam, maar op de gehele mens. Het is een methodieken op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau. Ons lichaam zien we als begin en eindpunt om te ervaren, voelen, beleven wat het ons te vertellen heeft.

 

Voor alle duidelijkheid deze methodiek is geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg. De methodiek kan een reguliere behandeling ondersteunen en kan het herstel van uw lichaam versnellen.

Als u aanvullend verzekerd bent vergoedt de zorgverzekeraar mogelijk (gedeeltelijk) uw natuurgeneeskundige methodiek.

 

Bij twijfel kunt u het navragen bij uw zorgverzekeraar.

 

VOORDELEN VAN VOETREFLEX  METHODIEK

 

Bedenk hoeveel stres je voeten dagelijks doormaken. Geen lichaamsdeel is meer misbruikt dan je voeten. Staan, rennen, springen - onze voeten doen het allemaal! Voetreflextherapeuten geloven dat de algehele gezondheid in je voeten begint en verder reist. De voordelen van voetreflexmethodiek zijn eindeloos, en het voelt ook nog eens ronduit geweldig! Hoewel er geen 'harde feiten' zijn om te bewijzen wat een voetmassage echt kan doen, beweren zowel therapeuten als patiënten dat voetreflexmethodiek:

 

    -Verkoudheid / kleine kwalen geneest;

    -Verhoog energie;

    -Verlicht stress, pijn en angst;

    -Verbeter de bloed- en lymfecirculatie;

    -Voorkomt letsel;

    -Verlicht pijn bij MS en chemotherapie;

    -Stimuleert de activiteit van interne organen;

    -Behandelt met succes leverfunctiestoornissen, constipatie, IBS, chronische hoofdpijn en huidallergieën;

    -Ontlast de druk op benen en voeten bij zwangere vrouwen;

 

De voordelen zijn niet puur fysiek. Een goede voetmassage kan ook je mentale en emotionele toestand verbeteren. Mensen die op zoek zijn naar een voetreflextherapeut,  zijn op zoek naar ontspanning en stresvermindering. Met minder stress in je leven, daalt je kans op hartziekten aanzienlijk.

 

Het doel van voetreflexologie is om stress / congestie in het zenuwstelsel te verminderen en de energie van een persoon in balans te brengen. Een voetreflexsessie kan algemeen zijn of zich op specifieke probleemgebieden richten.

 

Voetreflexologie is geen remedie of een medische behandeling. Het behandelt geen specifieke ziekten. Het lichaam van iedereen reageert anders op voetreflexologie en je merkt misschien geen reactie na je eerste poging.

 

Wanneer u een voetreflextherapeut bezoekt, kan hij of zij op de handen, voeten, oren of een combinatie werken. De meeste sessies duren tussen 30 en 60 minuten.

 

Zelfs als u een specifieke aandoening wilt behandelen, laten we zeggen nierfunctie, zal de voetreflextherapeut aan alle delen van de voet werken. Volgens de voetreflexologietheorie opent het bewerken van de hele voet zenuwbanen en blokkades en bevordert het de ontspanning door het hele lichaam.

 

VOETREFLEXOLOGIE EN DIABETES

 

Diabetes beperkt de bloedtoevoer naar de voeten, wat problemen kan veroorzaken zoals gevoelloosheid, tintelingen, eelt en voetulcera (diabetische voet). Veel diabetici kunnen geen verlichting vinden van deze symptomen. Voeteflexmethodiek kan helpen door de bloedcirculatie te verbeteren en het risico op neuropathie te verminderen. Sommige patiënten zijn zo ontspannen tijdens een sessie dat hun bloedsuikerspiegel daalt. Bovendien zorgt een goede voetmassage ervoor dat uw vitale organen in goede conditie blijven. Zorg ervoor dat je na elke sessie veel water drinkt!